Ak neviete čo na obed alebo večeru tak môžete skúsiť tento recept.
Čo potrebujeme :
Zemiaky (približne rovnako veľké, počet nechám na Vás )
Bryndzu ( vzhľadom k tomu, že v mojej chladničke chýba tak použijeme syrokrém )
Šunku ( tú tiež nemám v chladničke, ale včera tam ešte bola : - (
Cibuľku ( máme )
Slaninku ( tú tiež máme )
Takto vyzerá základ toho čo potrebujeme. Chcem pripomenúť že toto jedlo patrí do kategórie " čo chladnička dá" a tak je možné skúšať rôzne varianty a experimentovať.
Teda dnes chladnička dala ešte aj paradajku, papriku, a kus salámy neznámeho mena a pôvodu.
Zemiaky poriadne umyjeme a v šupke ich uvaríme do polomäkka.
Na obrázku hore máte možnosť vidieť slaninku už nakrájanú na plátky ( tú použijeme neskôr ), ďalej paradajku nadrobno nakrájanú slaninku, cibuľku, syrokrém. Chýba tu ešte saláma a paprika z toho dôvodu že som sa ich rozhodol zapojiť do hry po odfotení tohoto obrázku ( majú smolu )
Paradajku, papriku, salámu, cibuľku, slaninku nadrobno pokrájame a vymiešame so syrokrémom. Vznikne nám taká zaujímavá gebuzina. Pôvodne tu mala byť bryndza a šunka vymiešaná s trochou červenej papriky. Nechám už na Vás čo si sami zvolíte.
Keď sú už zemiaky hotové tak ich prekrojíme na dve polovice - viď obrázok hore.
Lyžičkou vydlabeme do jednej polovice jamku a naplníme ju hmotou ktorú sme si predtým vymiešali. Zemiak prikryjeme druhou polovičkou.
Na vrch zemiaka uložíme plátky slaninky a celý zemiak spojíme ihlami aby sa nerozpadol. Zvyknem na zemiak položiť ešte aj plátok masla.
Všetky zemiaky poukladáme na vymastený plech a dáme do rúry zapiecť.
Takto už vyzerá hotový upečený zemiak. Ja si zvyknem k Tatranským zemiakom dať ešte trochu kečupu lebo samotné sú dosť suché.
Ak sa rozhodnete pre tento recept tak nezabudnite na to, že len na Vás záleží ako to bude celé vyzerať. Môžete skúšať a kombinovať.
Dobrú chuť.
( autor tohto článku nieje zodpovedný za popáleniny, vzniknuté požiare, sečné rany, zažívacie problémy a iné škody spôsobené napodobňovaním tu zverejnených kuchárskych postupov . Všetko konáte na vlastnú zodpovednosť. )
Tatranské zemiaky
23.08.2008 15:05:54
Komentáre
Mňam :-))
nevyzera to zle:)
umyjem zemiaky, pokrajam po dlzke na stvrtky, fuknem na vymasteny plech do rury, osolim, ked uz su upecene, roztlacim par strucikov cesnaku , premiesam s olejom a to vsetko sups na zemiaciky a este nechat dojst v horucej vypnutej rure...vona a chut neodolatelna:)))
Ak chces, k tomu este narychlo opec nejaky steak, slaninku, cokolvek a cerstvu zeleninku:)))
salat
v prirode asi, len ten zemiak a slanina , nie ? :-) ... ale inak vyzera to vyborne
mnaaaam