flyinglead

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Čosi z roku 69

Woodstock Music and Art Fair

Rok 1969 so sebou priniesol na pražskom Václavskom námestí protest proti potláčaniu slobôd po okupácií Československa, Beatles odhohrali svoj posledný živý koncert na streche Apple Records, prvý človek otlačil svoju stopu do tváre mesiaca a neďaleko mesta New York na farme Maxa Yasgura sa zišlo cca 400 tisíc prívržencov hudby a hnutia hippies na festivale Woodstock.
Pôvodne sa očakávala návštevnosť 50 tisíc ľudí no davy sa hrnuli a tak organizároti pri čísle 190 tisíc zúčastnených prestali predávať vstupenky a odstránením plotu festival otvorili zadarmo a pre všetkých.
A tak sa festival mierne vymkol spod kontroli keďže prichádzajúce davy zablokovali všetko naokolo čím sa stalo že zásobovanie festivalu absolútne zlyhalo. Nakoniec paradoxne festivalu pomohla armáda proti ktorej vystupovalo hnutie hippies. Vrtulníkom zhadzovali potraviny a hygienické potreby.
Festival sa tak stal stratovým a organizároti boli v mínuse viac než 1 milión dolárov. Všetko sa však vykrylo neskôr keď svetlo sveta uzreli koncertné LP a filmy. Poďme sa však venovať hudbe.
Na festivale sa zúčastnilo 40 kapiel a spevákov/čok. Joan Baez, Canned Heat, Joe Cocker, Creedence Clearwater Revival, Crosby,Stills,& Nash, The Grateful Dead, Arlo Guthrie, Tim Hardin, Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Janis Joplin, Melanie, Mountain, Quill, Santana, John Sebastian, Sha-Na-Na, Ravi Shankar, Bert Sommer, Ten Years After, The Who, Johnny Winter, Neil Young,Blood, Sweat and Tears, Sly and the Family Stone


Prvá ukážka patrí vtedy mladučkému Santanovi




No a tá druhá Joan Baez





Pred búrkou to bol Joe Jocker




Neobídeme ani The Who s My Generation






Skvelá Janis Joplin tiež nechýbala






Ten Years After





No a v posledný deň Jimmy Hendrix pre "zvyšok" davu






A ešte raz Jimmy s Americkou hymnou...





Hudba | stály odkaz

Komentáre

  1. stara, dobra klasika:)
    Woodstock bol niecim jedinecnym...
    CCR i Baez patria k mojim naj uz desatrocia...z tych cias by som pridala nesmrtelne San Francisco so Scottom MC Kenziem , film Hair a dalsie a dalsie...
    publikované: 06.11.2009 19:13:15 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014